BlackWeek - Każde zamówienie automatycznie zostanie zrabatowane o 25 %! Tylko do 4 grudnia!
Grudniowa promocja - nawet do 30 % rabatu przy zamówieniu powyżej 20 dni
To danie w jednym z naszych zestawów podbiło Wasze serca, a więc postanowiliśmy podać Wam na nie przepis – prosto od naszego Szefa Kuchni dla Was 😊
Składniki:
– Zrób marynatę wyciskając ząbek czosnku, siekając drobno tymianek i mieszając to z solą, pieprzem i oliwą z oliwek. Dokładnie natrzyj polędwiczki i odstaw na dobę do lodówki.
– W dniu serwowania dania boczek pokrój w cienkie plastry i owiń nim zamarynowane polędwiczki, a następnie zwiąż dratwą bawełnianą, aby się nie rozpadły. Piecz ok 40 min w temperaturze 175ºC do momentu aż boczek będzie zarumieniony, a polędwiczka w środku nie wyschnięta. Po ostygnięciu zdejmij dratwę i pokrój w plastry ok 1-1,5 cm.
– Obierz bataty i pokrój w dowolny kształt (np. plastry lub kostka). Obsyp solą, pieprzem i świeżym tymiankiem, a następnie piecz 20 min w temperaturze 160ºC.
– Ogórka odsącz z zalewy i pokrój w połówki lub mniejsze słupki.
– Ułóż wszystkie składniki na talerzu i udekoruj świeżym rozmarynem.
Smacznego! 😊